Информационни технологии за 6. клас - Александър Лакюрски

Информационни технологии за 6. клас
Автор: Александър Лакюрски
Обем: 100 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Булвест"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-04-06
Нашата цена: 7.64 лв
 

Книгата не е в наличност
Учебното помагало е съставено в съответствие с учебната програма по Информационни технологии за VI клас, утвърдена от Министерството на образованието и науката, и е съобразено с Държавните образователни изисквания по Информационни технологии за основната степен на образование, прогимназиален етап.

Изложението в учебното помагало е подчинено на съвременните норми и тенденции за подготвяне на интелигентни потребители на информационните технологии. Помагалото съдържа много примери. Те не само илюстрират, но и поясняват материала, като показват различни начини за практическо използване на изучаваните приложни програми. Примерните задачи и решенията им подкрепят технологичната насоченост в третираната област, без да довеждат до безлично описание на интерфейс и процедури.

Упражненията след уроците предлагат възможност както за проверка на усвояването, така и за разкриване на нови решения.

Примерите и упражненията се основават само на средствата и възможностите на изучавания софтуер, така че да бъдат достъпни за изучаване и изпълнение от всички ученици, независимо от ресурсното осигуряване на училището. Така са в помощ и на учителя, и на учениците.

Учебното помагало може да бъде използвано и от ученици в други класове, както и от всеки, който има желание да овладява самостоятелно съвременните информационни технологии