Оцелелите от Атлантида - Франк Джоузеф

Оцелелите от Атлантида
Автор: Франк Джоузеф
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-04-09
Нашата цена: 13.95 лв
 

Каква е била съдбата на хората, населявали митичния континент Атлантида? Нима след сполетялата го катастрофа завинаги са изчезнали всички свидетелства за постиженията на тази велика цивилизация?
В „Оцелелите от Атлантида” Франк Джоузеф поетапно проследява катаклизмите, сполетели континента, и съдбата на неговите обитатели. Атлантите били умели мореплаватели и след потъването на родния континент се пръснали в различни части на света. Свидетелства за пристигането на „морските хора” могат да бъдат проследени в преданията и легендите на много народи: инки и ацтеки, келти и гърци, египтяни и шумери. Най-новите открития в областта на археологията, геологията и лингвистиката също потвърждават тезата, че Атлантида не само е съществувала, но има голям принос за световното развитие. Оцелелите от разрухата атланти съхранили знанията и уменията си и така помогнали за зараждането на всички следващи велики човешки цивилизации.
Авторът ни повежда на едно пътешествие назад във времето, за да ни разкрие един от най-драматичните епизоди в световната история.

Големият изследовател и специалист по древни цивилизации Франк Джоузеф отново привлича вниманието на любителите на загадки. След бестселърите „Гибелта на Атлантида” и „Изчезналата цивилизация на Лемурия” той отново се е наел да търси изгубеното минало. Страстен пътешественик и редактор на сп. „Древна Америка”, Франк Джоузеф се отправя на поредното пътешествие в дълбините на времето.
В „Оцелелите от Атлантида”, чието издаване предстои на 9 април, той разглежда влиянието на атлантите върху древните цивилизации.