Нацията-новатор. Историята на израелското икономическо чудо - Дан Сенор, Сол Сингър

Нацията-новатор. Историята на израелското икономическо чудо
Автор: Дан Сенор, Сол Сингър
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "МаК"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-04-24
Нашата цена: 12.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Тази е книга за това как страна, малка като Израел, е олицетворение на новаторството и предприемачеството: най-много иновации в днешния свят има в еврейската държава. Страна със 7.1 млн. население, до скоро мишена на терористи-самоубийци и ракети, сега привлича рискови капиталови инвестиции колкото Великобритания и повече от Франция и Германия взети заедно. Днес Израел има повече компании в световния индекс на технологичните компании NASDAQ от всяка друга страна с изключение на САЩ.

„Нацията новатор” е документално изследване, но и своеобразна мозайка от аргументи и разкази. Авторите се вглеждат в историята и културата на Израел и дават примери с множество стартиращи израелски фирми, за да покажат източниците и проявленията на творческата енергия на неговия народ. Те са няколко, но според тях водеща е chutzpah – необичайната склонност на израелците да отхвърлят приетото, харесваното, установеното, да се противопоставят на властта и да подкрепят противоположното.

Но макар Сенор и Сингър да се възхищават от неразказаната история за икономическите постижения на Израел, те разказват и за области, в които страната изостава. Изследват и заплахите за продължаващия успех на Израел, повечето от които ще изненадат читателя, защото международния печат не се занимава с тях.

Задължително четиво за всички експерти и непрофесионалисти, които се интересуват от Израел и Близкия изток.