Математика за 7. клас - Ч. Лозанов, Т. Витанов, А. Калчева,

Математика за 7. клас
Автор: Ч. Лозанов, Т. Витанов, А. Калчева,
Обем: 0 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Анубис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-05-04
Нашата цена: 16.99 лв
 

Учебникът по математика за 7. клас е написан по учебната програма, като е спазен редът на темите, определен от МОН. В него са изложени знанията и уменията, които ученикът трябва да има в края на 7. клас. Разработките на уроците дават възможност да се реализират основните цели на обу- чението по математика за тази възрастова група.

Учебното съдържание е естествено продължение на изученото в 5. и 6. клас.

За разлика от тези класове обаче в уроците вече има обособени чисто теоретични знания. Започва систематичното изграждане на геометрията. Определенията, аксиомите, теоремите, свойствата са отделени по специален начин. Доказателствата са кратки и ясни и могат да бъдат образец за ученика как да подреди и запише доказа- телство на твърдение. Задачата е важен методологически похват за усвояване, затвърдяване и прилагане на предвидения в учебната програма материал.

Всеки урок за нови знания е разработен на две страници, а урокът за упражнение – на една. Рубриките, чертежите, схемите са ясно откроени. В края на всеки раздел има обобщителен урок и примерен вариант за контролна работа. Всички задачи, предвидени за самостоятелна работа, имат отговори.