Репресивните методи на руските служби за държавна сигурност ЧК, ОГПУ, НКВД, КГБ - Рупърт Бътлър

Репресивните методи на руските служби за държавна сигурност ЧК, ОГПУ, НКВД, КГБ
Автор: Рупърт Бътлър
Обем: 220 стр.
Формат в мм.: 190х245
Издател: ИК "Atea Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-05-11
Нашата цена: 14.52 лв
 

Книгата не е в наличност
Книгата поставя жестоките Сталинови методи на управление в по-широк исторически аспект, като проследява историята на руския апарат за държавна сигурност още от времето на Иван Грозни и Петър Велики, след което авторът разглежда подробно репресивните органи от периода на съветската власт.

Детайлно и достоверно са описани всички брутални действия, използвани от ЧК, ОГПУ, НКВД и КГБ. Текстът съдържа над 100 фотографии на ключови събития, важни политически фигури и жертви на терора на тайната полиция, включително и убийството на известния български интелектуалец Георги Марков.

Богато илюстрирана, книгата „Репресивните методи на руските служби за държавна сигурност" е увлекателен и достъпен разказ за репресиите, извършвани от съветските органи за държавна сигурност от 1917 до 1990 г.

Рупьрт Бътльр е автор на множество книги, посветени на Третия райх и Втората световна война, сред които „Илюстрована история на Гестапо", „Младите тигри на Хитлер", ^Легионите на смъртта", „Железен кръст" и др. Живее в Лондон и е журналист на свободна практика, с голям брой публикации в редица международни вестници и списания.