Морето на чудовищата. Книга 2 от Пърси Джаксън и боговете на Олимп - Рик Риърдън

Морето на чудовищата. Книга 2 от Пърси Джаксън и боговете на Олимп
Автор: Рик Риърдън
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х190
Издател: ИК "Егмонт България"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-06-12
Нашата цена: 9.01 лв
 

Книгата не е в наличност
Пърси Джаксън не е обикновено момче. Той е син на бог и всякакви чудовища го преследват, за да го убият. Но това не е единственият му проблем. Най-неочаквано Пърси открива, че има брат – най-грозният, най-тромавият, най-страхливият дангалак в цялото училище. Двамата, заедно с Анабет, ще трябва да преодолеят куп неприятности и страхотии, да прекосят Морето на чудовищата, да попаднат на Острова на сирените, да се избавят от магиите на Цирцея и още много, много, преди да откраднат Златното руно...

Ще се справят ли, или този път коварството на Кронос ще надделее?

***

Сините ѝ очи се впиха в моите и изведнъж разбрах каква е била целта на намирането на Златното руно, на отравянето на дървото и на всичко останало. Кронос го беше направил, за да вкара нова фигура в играта – „нова възможност да контролира предсказанието“.

Дори Хирон, Анабет и Гроувър, които би трябвало да се радват най-много от всички, бяха твърде смаяни и потиснати от мисълта какво можеше да означава това. А аз държах в обятията си девойката, която щеше да се превърне или в най-добрия ми приятел, или в най-злия ми враг.

– Аз съм Талия – рече тя. – Дъщеря на Зевс.

***