To live is to die. Животът и смъртта на Клиф Бъртън от METALLIKA - Джоел Макайвър

To live is to die. Животът и смъртта на Клиф Бъртън от METALLIKA
Автор: Джоел Макайвър
Обем: 248 стр.
Формат в мм.: 150х235
Издател: ИК "ADDIX"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-07-15
Нашата цена: 18.19 лв
 

Книгата не е в наличност
На 27 септември 1986 година басистът на Меtа1licа Клиф Бъртън загина в автобусна катастрофа близо до Люнгби, Швеция. Беше едва 24-годишен. В двете десетилетия след това нито една книга не бе посветена на таланта на Клиф и постиженията му. Досега.

„To Live is To Die" рисува откровен и интимен портрет на един хевиметъл гигант. Предговорът е написан от Кърк Хамет - най-добрия приятел на Клиф в Metallica. Авторът Джоел Макайвър е интервюирал най-близките хора на музиканта, много от които говорят за него тук за първи път.

Мислите, че познавате Ме1а11icа? Помислете пак. Тази книга ще ви даде нова информация за най-съзидателния период от творчеството на една от най-големите метъл банди в света. Това е историята на един гений и една трагедия, която никога няма да забравим.

Сред интервюираните са: учителят на Клиф по китара Стив Дохърти, Корим Лин - приятелката му към момента на смъртта му, репортерът и фотограф Брайън Лиу, легендарният фен от Бей Ейриа Харалд Оймоен, вокалистът на Spastic Children Фред Котьн, основателят на Ехоаиз Гари Холт, фотографът Рос Халфин, първият техник, поддържал китарата на Клиф Чък Мартин, основателят на лейбъла Metal Blade Брайън Слейгъл, мениджърът на първия фенклуб на МеtаШса К. Дж. Долтън, продуцентът наRide the Lightning и Master of Puppets Флеминг Расмусен , Йорген Холмстед- репортерът, направил последното интервю на Клиф, Джон Маршъл, който е пътувал в автобуса на Клиф при катастрофата и Ленард Венберг - фотографът, който първи е снимал мястото на катастрофата.