4 клас. Упражнения и тестови задачи математика и български език - Ани Новоселска, Димитринка Петрова, Николина Георгиева

4 клас. Упражнения и тестови задачи математика и български език
Автор: Ани Новоселска, Димитринка Петрова, Николина Георгиева
Обем: 82 стр.
Формат в мм.: 200х280
Издател: ИК "Ентусиаст/Enthusiast"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-09-18
Нашата цена: 8.90 лв
 

Книгата не е в наличност
Помагалата по български език и математика могат да се използват от учениците не само за самостоятелна работа, но и за работа в клас или за домашни упражнения. Те дават възможност и на учители, и на родители да получават своевременна информация за степента и трайността на усвояваните знания, което ще им помогне да направят необходимите корекции при оказване на помощ на учениците. В съответствие с възрастовите особености на децата нараства и сложността на предлаганите задачи в помагалата за съответния клас.

За по-голямо улеснение на учениците, в едно книжно тяло са поместени огледално обърнати две помагала по математика и български език за всеки клас. Така ученикът ще носи една, вместо две тетрадки, по двата основни предмета в училище. До този момент не са издавани подобен тип ученически пособия у нас.

Замисълът на помагалата е изключително оригинален – теоретичната част (наречена Упражнения) и практическата (Тестови задачи) по един и същ учебен материал са поместени на един разтвор, което спомага за по-лесното ориентиране и усвояване на учебния материал. По този начин учениците ще бъдат улеснени и при намиране на верните отговори на тестовите задачи в края на помагалата.

Целта на предвидените задачи и упражнения е усвояването и затвърждаването на учебния материал, преподаден в клас, а след това – проверка или самопроверка на придобитите знания. Първото се осъществява чрез упражненията, които предхождат всеки тест и са разположени на лявата страница. Доколко са усвоени знанията, се установява чрез тестовете вдясно. От полза за учениците са и теоретичните знания, чрез които ще попълват пропуските в знанията си или ще си припомнят изученото, без да търсят други източници за справка.

Авторите Ани Новоселска, Димитринка Петрова и Николина Георгиева са изявени преподаватели по български език и математика, с дългогодишен опит и авторитет. Учебният материал, графичният дизайн, художественото и полиграфическото оформление на помагалата са съобразени с изискванията на Министерството на образованието, младежта и науката, както и с възрастта на учениците и учебната програма.