Енциклопедия на електрониката. том I. Елементи и технологии - Йордан Тренков

Енциклопедия на електрониката. том I. Елементи и технологии
Автор: Йордан Тренков
Обем: 398 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Техника"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-10-14
Нашата цена: 18.20 лв
 

Пред вас е първият том от енциклопедия на електрониката. Тя се състои от четири книги, посветени на различни електронни елементи, сензори, интегрални схеми, компютри, дискове, ленти, средства за комуникации и др. Описано е и развитието на българската изчислителна техника и микроелектроника.

Енциклопедията е написана от автор с голям практически опит и непосредствен участник в изграждането на българската електроника. Резултат е от дългогодишно изследване на историята на електронно-информационната революция.

Книгите са предназначени за всички любознателни хора, които обичат техниката и историята. Специалисти и студенти могат да извлекат голяма полза, тъй като в тях е систематизирана много информация за електрониката.

Том I е богато илюстриран с над 400 фигури и голяма галерия със снимки. Историята на събитията е представена в 12 тематични хронологии. Включени са кратки биографии на повече от 100 личности с най-значим принос за развитието на електрическата наука и електрониката - това най-велико техническо творение на човечеството, което превърна електрическата крушка в усилвателна лампа и пясъка от морския плаж микропроцесорен чип.