Брус Лий. Животът и трагичната смърт на Брус Лий. Биография на Брус Лий от Линда Лий - Линда Лий

Брус Лий. Животът и трагичната смърт на Брус Лий. Биография на Брус Лий от Линда Лий
Автор: Линда Лий
Обем: 180 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Хелиопол"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-11-25
Нашата цена: 5.46 лв
 

Книгата не е в наличност
По време на своята 50 годишна дейност с хората, Петър Дънов - Учителя, употребява израза „Нева Санзу". От древен език буквално преведено, това означава „виещата се криволичеща пътека, по която човекът на земята върви и се учи от противоречията, натрупва опитности и така с цената на неизбежните погрешки се развива в Училището на Живота." (Това всъщност е и пътя на сегашното човечество).

Може ли без противоречия, без погрешки и без криволици в живота? Очевидно изборът е във всяка една човешка душа. Фигурата на Брус Лий е един отличен пример за тази „пътека". Поради погрешки, очевидно неизбежни в собстве ната му траектория, той - Брус Лий, който е ученик на един голям майстор, бива постигнат от трагична смърт. Но приме рът му, като опит за излизане от традицията остава. Остава и разработения от него метод, наречен Джийт Кун До (Пътя на изпреварващия юмрук). Брус Лий остава символ на вечно търсещата човешка душа, която се опитва да излезе върху истинския път, да разбере преди всичко самата себе си, като осъзнае законите действуващи в Природата. По-добре е да има движение с погрешки в стремежа за свободна изява, отколкото обездвижване. породено от закостенялост на традициите, от условности, ограничения и рутинни идеи.

„Човекът, проповядващ класика е нищо друго, освен един възел от рутинни идеи и традиции. Когато действа, той превежда живите прояви на живота на езика на един отдавна отминал свят.

За да може да се изявите съвсем свободно, необходимо е да убиете в себе си всичко вчерашно. Ако следвате класическите понятия, вие разбирате рутината, традициите, но никога няма да разберете самия себе си.

„Каквото и да се случеше в живота му — споделя неговата съпруга Линда - той го разглеждаше от философията на бойните изкуства. И всичко от тази философия прилагаше в живота."
Издателство "Хелиопол"