Йога на словото + CD. Да преобразим живота си чрез енергията на речта - Зор Алеф

Йога на словото + CD. Да преобразим живота си чрез енергията на речта
Автор: Зор Алеф
Обем: 180 стр.
Формат в мм.: 130х165
Издател: ИК "ВББ"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2010-12-01
Нашата цена: 18.20 лв
 

За мен Йога на словото е обект на медитация от самото начало на целителската ми практика. Още оттогава разбрах, че без внимателно обмислена и точна реч, не съществува целителско изкуство. Разбрах цялата пълнота и истинност в мисълта на великия лекар Авицена (Абу Али ибн Сина), изказана в „Канон на медицината":

..Три оръжия има лекарят - слово, растение и нож". Словото той поставя на първо място, билката - на второ, ножът - на трето. Днес ние използваме и други средства в целителското изкуство. Но словото, изказано или неизречено; във вид на вибрация на мисълта, концентрирана и насочена към Човека, или отправено като молитва: написано върху хартия или звучащо в ума и сърцето, винаги ще си остане най-мощната целителна сила.

Понякога е достатъчна една дума, за да се почувстваме нещастни и лишени от надежда, но друга дума може да ни дари с вдъхновение и щастие. Човекът идва на този свят с вик и с болка произнася първата си дума - звука „А", Човекът си отива от света, произнасяйки последните си слова, а също така - изпускайки от дробовете си последния си дъх. Така словото - нашето материализирано дихание - е заложено в началото и в края на жизнения ни път, то е Алфата и Омегата.