Жрицата в бяло. Книга 1 от фентъзи трилогията Ерата на Петимата - Труди Канаван

Жрицата в бяло. Книга 1 от фентъзи трилогията Ерата на Петимата
Автор: Труди Канаван
Обем: 656 стр.
Формат в мм.: 105х175
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-12-15
Нашата цена: 16.38 лв
 

Книгата не е в наличност
„Жрицата в бяло“ е великолепна книга, написана с невероятна проникновеност и много талант. Неслучайно се задържа толкова дълго в Топ 10 на най-продаваните романи.

Sunday Times

Прочитът на книгата е задължителен за всеки фен на този жанр. Това е фентъзи от висока класа.

Orbit Books

Труди Канаван е родена в Мелбърн, Австралия. Пише книги за фантастични светове, откакто се помни. Успехът я застига, когато през 1999 година печели награда „Ауреалис“ за най-добър кратък фентъзи разказ за „Шепотът на децата на мъглата“. През ноември 2001 г. е публикувана нейната първа голяма трилогия - „Черният магьосник“, която става бестселър в много страни. На вниманието на българските читатели предлагаме втората, по-мащабна и още по-завладяваща трилогия на Труди Канаван - „Ерата на петимата“, започваща с книгата „Жрицата в бяло“.

Аурея е избрана за жрица, в този момент тя не би могла да си представи, че едва десет години по-късно ще бъде една от Белите, могъщите безсмъртни служители на боговете.

За жалост Аурея не разполага с достатъчно време, за да свикне с изключителните си сили, дарени й от боговете. Мистериозни магьосници в черни одежди, идващи от юг, нахлуват в земите на Белите в опит да сформират своя многобройна армия. Аурея и нейните събратя полагат неимоверни усилия, за да скрепят съюзите с останалите северни земи, но времето им е твърде кратко.

Война се надига във владенията на Белите и ако Аурея не успее да овладее и използва новите си умения, дори благоволението на боговете няма да е достатъчно, за да ги спаси...

Труди Канаван живее в Мелбърн, Австралия. През 1999 година получава награда „Ауреалис "за най-добър кратък фентьзи разказ за своята първа публикувана творба. За кратко време Труди се превръща в автор на бестселъри в Обединеното кралство, Австралия и САЩ.

Повече информация за писателката и други нейни книги на: www.trudicanavan.com