Помощ! Детето ми ме подлудява - Дейвид Суонсън

Помощ! Детето ми ме подлудява
Автор: Дейвид Суонсън
Обем: 260 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Анхира"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-01-13
Нашата цена: 9.10 лв
 

“Може ли? Може ли? Може ли?… А сега може ли?
“Но татко каза…”
“Ще плача, докато мама ми даде това, което искам”

Ако детето ви непрекъснато манипулира вас и другите, с цел да получи каквото иска, то този проницателен и практичен наръчник е чудото, което сте чакали толкова дълго.

Авторът е семеен психолог с дългогодишен опит, който посочва конкретните начини, по които децата манипулират останалите, и обяснява как да ги обезвредим веднъж завинаги.

Книгата е написана в лесен за разбиране стил с множество примерни ситуации, които са познати на всички родители. Обособяват се седемнадесет често срещани модели на поведение, сред които:

Емоционално изнудване – Наказване – Затваряне - Ирационална логика - Водене на преговори - Конфронтации и протестиране -Действие със сила - Разделяй и владей - Изненадваща атака -Игра на жертва

Тази иновативна техника ще Ви въоръжи с уменията, необходими да помогнете на детето си да спре да ви тормози и да започне да гради ползотворни взаимоотношения с останалите, без значение дали е в предучилищна или предгимназиална възраст.

Д-р Дейвид Суонсьн е лицензиран клиничен психолог, практикуващ в Калифорния. Той съветва деца, тийнейджъри и семейства, които страдат от тревожност, депресия, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (СДВХ), както и други разстройства и социални проблеми. По този начин подпомага заздравяването на връзката между дете и родител.