Основи на философията на съвременните Розенкройцери - Ян ван Райкенборг

Основи на философията на съвременните Розенкройцери
Автор: Ян ван Райкенборг
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 135х220
Издател: ИК "Розенкреюс Перс"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-02-09
Нашата цена: 7.28 лв
 

Книгата не е в наличност
Човекът, който размишлява върху мистерията - свят, човек, живот - и който се стреми към пробуждането на едно по-висше съзнание, ще намери в тази книга описание на възможността за новораждане на душата и как отново може да бъде приет в първоначалното Царство на светлината.
Тялото на човека притежава структура (цереброспинална система, чакри, ендокринна система) и органи (сърце, тимусна жлеза, жлези с вътрешна секреция, хипофиза, пинеалис и т.н.), които правят възможно приемането на Гносиса - а имено висшето знание за истинската цел на човека, пробуждането на висшето съзнание в човека, което дава достъп към царството на истински живия човек.
В сърцето на човека лежи скрит един неопределен, но постоянен спомен за неговата истинска микрокосмична същност, към която са насочени всички Вселенски закони. В тайнствената сфера на съзнанието, която ни обгръща, вибрират латентно трите най-възвишени сили на истинския човек - воля, мъдрост и действие, които го подтикват към истинско осъществяване.
Процесът на посвещение, т.е. пробуждането на тези възможности, се описва в тази книга с помощта на редица теми, като например езотеричната структура на тялото, ролята на финоматериалните тела, регенерацията на съзнанието, реинкарнацията и т.н.
Авторът обяснява как цялостното обновяване на мисленето, волята и действието водят до новораждането на душата. Той предупреждава за опасностите на окултизма, спиритизма и на техниките, които замъгляват съзнанието. Той рисува една ясна картина на истинския Път, водещ към първоначалната Бащина родина, областта на истински живите хора.