Речта на краля - Марк Лог

Речта на краля
Автор: Марк Лог
Обем: 296 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Intense"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-02-22
Нашата цена: 13.64 лв
 

Книгата не е в наличност
Истинската история, разказана в дневниците на Лайънъл Лог

Как един мъж спаси Британската монархия

Книгата излиза едновременно с филмовата премиера в България на 24 февруари, а в очакване на наградите Оскар издателството обявява конкурс за двойник на Колин Фърт, безспорния любимец на критика, публика, журита.

В началото на XX век един мъж спасява британското кралско семейство – и това не е нито министър-председателят, нито архиепископът на Кентърбъри. Този мъж е почти непознатият и самообразовал се терапевт по говор Лайънъл Лог, наречен от един известен журналист “терапевтът, който спаси краля”.
Лог не е британски аристократ, той дори не е англичанин, а австралиец, „обикновен гражданин от колониите”, както сам нарича себе си. Без ничия помощ този приветлив и красноречив мъж успява да превърне нервния, болезнено стеснителен, страдащ от упорито заекване херцог на Йорк в един от най-великите крале на Великобритания.
Това е истинската история на забележителното приятелство между Лайънъл Лог и бъдещия крал Джордж VI, написана от внука на Лог въз основата на дневниците и архивите на терапевта. Историята е необикновен поглед върху близостта между двамата мъже, както и върху жизненоважната роля на кралица Елизабет – Кралицата майка. Терапевтът по говор и кралицата спасяват репутацията на краля.
“Речта на краля” хвърля светлина върху личния живот на кралското семейство. В своите дневници Лог за пръв път разкрива ужаса, който бъдещият крал преживява заради силното си заекване. Това е най-съкровеният и личен поглед върху британската монархия, и то по времето на най-дълбоката й криза – поглед през очите на един австралийски поданик, който с гордост служи и спасява своя крал.

„Речта на краля” е удивителна история за тържеството над нелеката орис и за изключителното приятелство между упорития крал и харизматичния поданик, който спасява трона.