Да бъдеш гражданин - Силвия Цветанска, Радка Василева

Да бъдеш гражданин
Автор: Силвия Цветанска, Радка Василева
Обем: 104 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-03-07
Нашата цена: 3.19 лв
 

Книгата не е в наличност
Теми по гражданско образование за часа на класа в началния етап на образование.
Помагалото е създадено по проект на Фондация "Просвета" и Ротари клуб "София-Център".
Съдържа методически насоки за учителя и работни листове за учениците. Обхваща темите по гражданско образование, включени в учебните предмети роден край, човекът и природата и човекът и обществото.
Осигурява разнообразни ресурси за развиване на социалните умения и активното гражданско поведение на децата. Предлага достъпни и забавни форми и подходи: игри, дискусии, симулации, казуси, изследователски задачи и проекти. Подпомага учителите да решават успешно проблеми, с които се сблъскват ежедневно: общуване и правила за поведение в училище и в семейството, опазване на природата и собственото здраве, ние и другите в България, Европейския съюз и света.
Авторите доц. д-р Силвия Цветанска и доц. д-р Радка Василева са преподаватели във Факултета по педагогика на СУ "Св. Климент Охридски". Участват като експерти в български и международни образователни проекти. Имат богат опит от провеждане на тренинги за развитие на социалните умения, решаване на конфликти и работа в екип с ученици, учители, директори на училища.