Тайната на Христофор Колумб. Тамплиерският флот и откриването на Америка - Дейвид Хатчър Чайлдрес

Тайната на Христофор Колумб. Тамплиерският флот и откриването на Америка
Автор: Дейвид Хатчър Чайлдрес
Обем: 347 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-03-23
Нашата цена: 12.90 лв
 

Книгата не е в наличност
В търсенето на Тайната на Христофор Колумб авторът се връща хиляди години назад в историята на морските приключения. Тръгвайки от древността и корабите на финикийците и на други цивилизации, Дейвид Хатчър Чайлдрес започва невероятно проучване, което стига до Средновековието и предоставя най-интересните и непознати свидетелства за известния Орден на Храма – например за неговия огромен флот, който си съперничи с най-големите морски сили от епохата.

Хатчър Чайлдрес разкрива изненадващите пътешествия на мореплавателите от най-мистериозния известен религиозен Орден в историята, които ги отвеждат до самия американски бряг. Това е теория, която би могла да обясни огромното количество злато, собственост на тези бойци монаси, за чийто произход се разпространяват различни легенди.

Какво се случва с този флот и тайните му? По една абсолютна спирала от мистерии ще се запознаем с такива необичайни места и събития, като Шотландия на митични владетели, Американската революция или Карибите от XVI век, крале, пирати, масони, сектата на хашишините.

Този разказ неминуемо ще ни отведе до една от най-важните личности в историята – Христофор Колумб, чийто живот все още крие много тайни. Загадки, които стават още по-многобройни с изследването на Чайлдрес, според който Колумб може би е роден на Майорка и е имал възможност да се свърже с еврейски картографи от острова, чиито предци два века по-рано са служили в тамплиерския флот.

Защо Исабела Кастилска, една от най-могъщите кралици по онова време, се доверява напълно и отпуска средства на един непознат мореплавател на име Христофор Колумб? Дали тези средства за откривателя на Америка не са от баснословните тамплиерски съкровища?

Загадките на тази история:
- Имало ли е морска война между тамплиерите и Ватикана, която продължава векове след изчезването им?
- Дали митичното злато на Ордена на тамплиерите не идва от пътуванията на флота му до Америка векове преди раждането на Колумб?
- Роден ли е Колумб на Майорка?
- Какво предлага Колумб на кралица Исабела Кастилска?
- Какво свързва тамплиерския флот с митичните карибски пирати?
- Каква е връзката между оцелелите членове на Ордена на тамплиерите, масонството и Американската революция?

Дейвид Хатчър Чайлдрес е авантюрист, археолог любител и пътешественик, чиито произведения, публикувани в САЩ, се продават из целия свят. На 19-годишна възраст напуска родината си САЩ, за да се впусне в одисея, по време на която открива и опознава древните цивилизации в целия свят: от Централна Африка, Китай, Близкия изток до останките от южноамериканските цивилизации. С многобройните си пътешествия през последните двайсет години Чайлдрес достига до задълбочени познания, които може би не са съвсем академични, но са много близо до историческата действителност.