Къщата на клоуните - Галин Никифоров

Къщата на клоуните
Автор: Галин Никифоров
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-03-24
Нашата цена: 8.60 лв
 

Книгата не е в наличност
“Къщата на Клоуните” е история за една необикновена любов, разказана като изповед от един странен самотник в последните дни от живота му. В центъра на сюжета е една мистериозна къща, която той открива още като дете и в която по необясним начин загадъчни хора намират покой и избавление, а може би и портал към Вечността.
В романа се преплитат две противоположни идеи – за вярата в една особена и непонятна смърт, въплътена в стиховете на Морс Имморталис – древен мистичен поет, взел за свое име един от най-енигматичните символи на Лукреций, и неверието в отвъдното на обикновения човек, както и на самия Лукреций (“Все е едно дали някой не се е родил на земята или Безсмъртната Смърт е отнела живота му смъртен.”).
През целия си живот главният герой е воден от обичта си към сюрреализма във всичките му измерения (средновековни поеми, екзотични цветя, скъпоценни камъни) и от всепоглъщащата любов към нямата си жена Майа и към сина си Странност, болен от синдрома на Даун.

Галин Никифоров е впечатляващ феномен между българските писатели, които пословично обичат да пишат повече, отколкото да четат. Писането му не само увлича, но и кара читателя да научи много нови неща, при това поднесени по непреодолимо съблазнителен начин...
Проф. Милена Кирова

Това трябваше да се очаква. Най-сетне се появи българският отговор на Дан Браун... Особено ако тази история е разказана от зрял майстор, какъвто Галин Никифоров без съмнение е...