Ритуалът. Израстването на един съвременен екзорсист - Мат Балио

Ритуалът. Израстването на един съвременен екзорсист
Автор: Мат Балио
Обем: 343 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Intense"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-04-12
Нашата цена: 13.64 лв
 

Книгата не е в наличност
"Свръхестествени явления, вледеняващи описания на битките между екзорсисти и демони… Мат Балио демонстрира отлични умения на разказвач”. - LA Times
"Ритуалът е една от най-добрите книги, писани някога на тема “екзорсизъм”. На пръсти се броят книгите, които дават толкова точно и подробно описание." - Отец Хосе Антонио Фортеа, автор на “Интервю с един екзорсист”
"Истината е по-странна и от съчинена история... и далеч по-ужасяваща. Забравете всичко, което Холивуд ви разказва за демоничното обладаване и екзорсизма; Ритуалът ще ви отвори очите за страховитите факти, свързани с този въпрос." Джон Качуба, автор на “Ловци на духове”

Написана в силно изследователски дух, който увлича и скептици, и вярващи, Ритуалът е уникално интимно надзъртане във вледеняващия свят на един римски католик-екзорсист от плът и кръв. Отец Гари Томас работи като енорийски свещеник в Калифорния, когато църковните водачи го изпращат в Рим на обучение в екзорсизъм. В Рим, където е придаден за помощник към италиански ветеран екзорсист, той проглежда за непознатата страна на католическата вяра, за която до този момент не е имал представа, и когато се озовава в града, става свидетел на битката между Доброто и Злото в една изцяло нова светлина.
Журналистът Мат Балио придружава отблизо отец Гари по време на обучението, а удивителната история, на която той се натъква, разкрива, че феномените на обладаването, демоните, Дяволът и екзорсизмът не са просто останки от древното минало, а продължават да са страховита сила в живота на много хора дори и в днешни дни.

МАТ БАЛИО е репортер, живее в Рим, пише за Associated Press и International Herald Tribune.

Във филма “Ритуалът” Антъни Хопкинс играе “свещеник, който е специалист по прогонване на демони, чиито методи не са задължително традиционни.” За малко повече подробности по темата свръхествествени явления се запознаете с книгата, първоизточник на филмa.
Книгата представлява журналистическо изследване на практикуването на екзорсизма в реалния свят. Балио следва един свещеник по време на обучението му в действително училище за екзорсисти на католическата църква и продължава да хроникира работата му докато е придаден да чиракува занаята към един италиански екзорсист. Според Publisher"s Weekly:
Давайки си пределно ясно сметка за недоразуменията, които гъмжат от сцените на филмите по темата, Балио си поставя задачата да изчисти всички неясноти и го прави майсторски, разделяйки реалното от въображаемото в мистериозната и тревожна сфера на демоничното. Томас и Балио се променят в резултат на допира си с Ритуалът. Томас израства духовно при този процес, който разпалва желанието му да помага на хората от паството си, докато Балио, който до този момент е бил католик само формално, се съединява отново с вярата си.