Чужди пари в ръцете ти - Анна Данилова

Чужди пари в ръцете ти
Автор: Анна Данилова
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-07-07
Нашата цена: 9.08 лв
 

Книгата не е в наличност
Докато чака пред паметника на Пушкин в Москва свой познат, при Дина Караваева притичва непозната жена, пъхва в ръцете й пакет и казва: „Сега животът й е във вашите ръце!”. Дина няма време за въпроси, защото жената изчезва веднага. Явно се е припознала и й е дала пакета по погрешка. В него се оказват петдесет хиляди долара.
Какво трябва да направи Дина? Да задържи парите за себе си? Но в пакета има и скъсана коледна картичка, адресирана до някаква тайнствена Розмари в почивна станция, както и инициали на подателя. Съвестта на Дина не й позволява да вземе парите за себе си и тя тръгва да търси тайнственото момиче, което вероятно е попаднало в беда.
В същото време в един московски апартамент е убита млада жена със същите бяло яке и червени ръкавици, шал и барета, с каквито е била и Дина в момента, в който пакетът с парите се оказва неочаквано в ръцете й...

Определяна от критиците като “руската Агата Кристи”, Анна Данилова е авторка на над 80 криминални романа. Още първият от тях “Когато вече ме нямаше” я превръща в знаменитост и й осигурява дългогодишен договор с най-голямото руско издателство – “Ексмо”.
„Когато срещнах Юлиян, разбрах, че това е любовта на живота ми. Бях омъжена, но се разведох и го последвах в родината му” – разказва писателката, която вече живее в България, на уединено и тихо място край Шумен, където може на спокойствие да пише криминалните си романи, очаквани от милиони читатели в Русия.
В момента на руския книжен пазар има различни издания на всяко от произведенията й – в различни формати и оформление, което я прави един от най-издаваните руски автори. В най-голямата руска виртуална книжарница ozon.ru в момента могат да бъдат открити над 240 издания на нейни книги.
„Чужди пари в ръцете ти” е третият й криминален роман в превод на български след бестселъра й „Когато вече ме нямаше” и издадените в един том „Дамата от Амстердам” и „Игри с тъмното минало” (действието на последния се развива в Москва и българския град Созопол).

Руската Агата Кристи убива насън

Престъпните афери на Русия лъсват на страниците на романите й