Езикови задачи за 3. клас - Красимира Брайкова, Донка Диварова, Росица Цанева

Езикови задачи за 3. клас
Автор: Красимира Брайкова, Донка Диварова, Росица Цанева
Обем: 72 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-07-20
Нашата цена: 5.37 лв
 

Книгата не е в наличност
Помагалото е предназначено за допълнителна работа върху усвояване на езиковите знания в часовете за ЗИП, СИП и за домашна работа. То съдържа упражнения и задачи към всяка тема от учебника по български език, като са съобразени с равнището на познание на децата и с възрастовите им особености. Задачите съчетават обучителния си характер със занимателни и игрови елементи. Те развиват творческото мислене на децата и въображението им. Помагат да се приложат усвоените знания и да се затвърдят. Тестовите задачи са добра възможност за проверка на знанията. Приложените отговори на тестовите задачи дават възможност на учениците за самопроверка.
Направена е много успешна вътрешнопредметна връзка между език и литература при подбора на текстовете. На много добро равнище са и междупредметните връзки.
В помагалото се развиват знанията на третокласниците за правописа, за езиковите единици, изреченията и текста. Ценното в него е, че знанията се прилагат в комуникативно-речевата практика на учениците и така се постига основната цел на езиковото обучение.