Тестови задачи по математика за 4. клас - Катя Никова и Николина Димитрова

Тестови задачи по математика за 4. клас
Автор: Катя Никова и Николина Димитрова
Обем: 100 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Булвест 2000"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-07-20
Нашата цена: 3.64 лв
 

Книгата не е в наличност
Помагалото „Тестови задачи по математика за 4. клас” съдържа 41 теста. То осъществява заключителния етап от поредицата, разработена за учениците от първи до четвърти клас.
Целта на помагалото е да подпомогне самостоятелната работа по математика както в клас, така и вкъщи. Използването му дава възможност на учениците, техните учители и родители да направят самооценка и оценка на овладените знания и умения за решаване на математически тестови задачи.
Включените теми са свързани пряко с уроците, разработени в одобрените учебници. Всеки тест включва средно по 6 задачи, степенувани по трудност. Към отделни задачи са предложени модели и чертежи, които насочват към правилното им решаване. Тъй като четвърти клас е заключителен етап от четиригодишното обучение в началното училище, на тестовите задачи за преговор е отделено по-голямо внимание. Преговорните задачи имат обобщаващ характер и обхващат учебно съдържание от четирите учебни години в началното училище. Решаването им дава възможност за прилагане на формираните математически умения.
Включените в помагалото разнообразни по вид и степен на трудност задачи могат да се използват и като инструмент за попълване на пропуските в знанията на учениците.