Литература за 8. клас (по новата учебна програма) - Клео Протохристова, Светла Черпокова, Аделина Странджева, Дияна Николова, Екатерина Петкова

Литература за 8. клас (по новата учебна програма)
Автор: Клео Протохристова, Светла Черпокова, Аделина Странджева, Дияна Николова, Екатерина Петкова
Обем: 344 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Анубис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-07-26
Нашата цена: 10.92 лв
 

Книгата не е в наличност
Изданието може да се използва както в непрофилирани училища, така и в профилирани паралелки. Материалът е разработен в 13 тематични раздела, в които информацията е насочена към задължителните според учебната програма автори и литературни творби. Предвидени са текстове за нови знания, за упражнение, за усвояване на наученото и за придобиване на умения в съответствие с програмата. В специални Таблици за затвърждаване и проверка на знанията са включени въпроси и задачи, подходящи за изпълнение при самоподготовка и текуща самооценка на работата на ученика, както и за работа в клас при проверка на знанията и уменията за писмено излагане на наученото.
Внимателно подбраният илюстративен материал пресъздава художествената и идейна среда, в която са създадени изучаваните литературни произведения, като по този начин активно подпомага усвояването и затвърждаването на наученото.
В края на изданието е приложен подробен речник на литературните термини и понятия, предвидени по програмата на МОН и използвани при разработване на урочните единици.