Правилата на мафията. На какво мафията може да научи легитимния бизнес - Луис Феранте

Правилата на мафията. На какво мафията може да научи легитимния бизнес
Автор: Луис Феранте
Обем: 229 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-09-08
Нашата цена: 12.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Започнах да крада на дванайсет. Като тийнейджър управлявах сервиз за „разкостване” на автомобили, към 20 отвлякох първия си камион, а малко след това вече оглавявах свой собствен екип. Подозираха ме за някои от най-големите грабежи в историята на Съединените щати… При излизането си от затвора имах наивната представа, че оставям зад гърба си престъпния свят. За моя изненада обаче попаднах на отрепки, много по-лоши от повечето бандити, които познавах. Когато бях мафиот, хората се страхуваха от мен и лешоядите стояха настрана. Когато станах почтен гражданин, се превърнах в дивеч – всички се опитваха да ме прецакат. Установих, че новата ми среда много често е по-коварна от старата.

Реших да приложа деловите уроци, научени от мафията, и успехът не закъсня. Затова искам да предам и на вас изпитаната мъдрост на улицата…
Луис Феранте

- Трима могат да пазят тайна, ако двама са мъртви

- Ако се въртиш като фурнаджийска лопата, непременно ще изгориш

- Хвани бика за рогата – и му откъсни топките

- Мафията харчи много малко за офис консумативи: Намали разходите

- Давай на данъчните дължимото – не забравяй Ал Капоне

… и още много изненадващо ефективни „мафиотски” техники и уроци, които определено могат да бъдат приложени към всеки легитимен бизнес. Най-известните босове на мафията винаги са били отлични бизнесмени. А бившият гангстер Луис Феранте, преживял истинско „прераждане” в затвора и превърнал се в популярен писател и лектор, предлага куп смислени и практични съвети за оцеляване във всякаква среда на базата на невероятно богатия си опит и познанства с престъпния свят.