Тестове и интерпретации по български език и литература за 7. клас (външно оценяване и кандидатстване) - Пламен Тотев, Миглена Севдалинова

Тестове и интерпретации по български език и литература за 7. клас (външно оценяване и кандидатстване)
Автор: Пламен Тотев, Миглена Севдалинова
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-09-09
Нашата цена: 7.27 лв
 

Помагало за цялостна подготовка за изпита с външно оценяване и кандидатстване след 7. клас.
Включени са 20 теста, разработени по новия модел, зададен от МОМН – с по 25 въпроса от областта на фонетиката, граматиката, лексикологията, стилистиката и литературния материал, изучаван в 7. клас. Тестовете са систематизирани така, че да могат да се решават постъпателно през учебната година съобразно програмата. Има и ключ с верните отговори и допълнителни разяснения по въпросите с отворен отговор.
Ясно, кратко и достъпно са поднесени необходимите знания, свързани с анализа на всички изучавани литературни произведения. Това ще помогне на учениците както да решават правилно тестовите задачи, така и да създават собствени текстове, разсъждавайки върху темите, героите и проблемите в произведенията (с това е свързан и последният въпрос от изпитния тест).
С конкретни примери, кратко и ясно е обяснено как се пишат различните видове преразказ, като акцент е поставен върху трансформиращия тип преразказ с дидактическа задача, който представлява вторият модул от кандидатгимназиалния изпит.
Целта на помагалото е комплексно да подготви учениците за усвояването на учебния материал през годината и за успешното представяне на изпита след 7. клас.