Комплект работни листове по човекът и обществото за 3. клас - Румяна Кушева и Румен Пенин

Комплект работни листове по човекът и обществото за 3. клас
Автор: Румяна Кушева и Румен Пенин
Обем: 52 стр.
Формат в мм.: 210х280
Издател: ИК "Булвест 2000"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-09-12
Нашата цена: 4.55 лв
 

Книгата не е в наличност
Този комплект работни листове е специално разработен с цел да създаде у малките ученици самочувствие и увереност, че могат успешно и трайно да овладяват учебното съдържание, предвиденото от програмата по човекът и обществото.
Във всеки работен лист са включени различни техники на учене. Те са насочени, от една страна, към устойчиво стимулиране на интереса към изучаваните теми за българското минало и за българската природа и от друга, към желанието за работа и удоволствието от преодоляването на първите срещнати познавателни трудности.
Работните листове осигуряват възможност за кратко време в клас или вкъщи да се осъществяват разнообразни дейности, ориентирани към:

* пълноценно усвояване на теми от учебното съдържание;
* съсредоточаване върху ценности;
* непрекъснато и забавно трениране на техники за запомняне на дати и за ориениране във времето и пространството с опори върху учебника и картите от атласа;
* проучване на факти и тълкуване на изображения, за да се запомнят дати, за да се разберат понятия и да се изразяват предпочитания.

Работните листове и учебната тетрадка взаимно се допълват и осигуряват лекото овладяване на учебното съдържание в учебника.