Интересно, успешно и по-бързо. Интерактивно учебно помагало за бързоуспяващи деца от подготвителни групи в детската градина и в училището - Камелия Галчева, Мария Галчева-Стоицова

Интересно, успешно и по-бързо. Интерактивно учебно помагало за бързоуспяващи деца от подготвителни групи в детската градина и в училището
Автор: Камелия Галчева, Мария Галчева-Стоицова
Обем: 80 стр.
Формат в мм.: 220х280
Издател: ИК "Булвест 2000"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2011-09-14
Нашата цена: 6.83 лв
 

24 картона + 56 страници приложение

Помагалото предлага на учителите и родителите интересни занимания и игри с бързоуспяващите деца чрез теми, които обхващат образователно съдържание по всички направления от подготвителна група. С всяка тема може да се работи една или две седмици, като целите и очакваните резултати, заложени за постигане чрез нея, са поместени в специална инструкция.
Помагалото дава възможност както за самостоятелна дейност на детето в детската градина или вкъщи, така и за работа в екип с други деца или с възрастен.
Включените в помагалото задачи, упражнения и игри се изпълняват чрез дейности по:

* откриване на еднакви фигури или на разлики между изобразени обекти и предмети;
* допълване на образи;
* откриване на грешки;
* разчитане на код;
* извършване на класификация с изключване;
* решаване на предметно судоку;
* откриване на зависимости по аналогии и асоциации;
* движение по графични схеми и лабиринти;
* ориентиране в житейски ситуации и много други.

Помагалото е с изключително атрактивно графично решение, което предизвиква детето само да пожелае да играе и да се забавлява, като обогатява представите и усъвършенства уменията си чрез прилагане на творчески решения.