Themenkomplex - Teil 1 - Румяна Янкова

Themenkomplex - Teil 1
Автор: Румяна Янкова
Обем: 228 стр.
Формат в мм.: 210х280
Издател: ИК "Летера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-09-14
Нашата цена: 16.38 лв
 

Книгата не е в наличност
Учебна система по немски език като първи чужд език за ученици от 9 клас в паралелки с профилирана подготовка

Учебникът съдържа 11 тематични области, обвързани с учебната програма и представящи достъпно на това ниво познания на модерния немски език. Текстовете-литературни и публицистични, са автентични и сравними с културата на българските ученици.

Част I съдържа следните теми: Свободно време и хобита, Четене, Училище и униформи, Възпитание, Празници и традиции, Музика, Любов и приятелство, Пътуване и почивка, Откриватели и открития, Приказен свят- приказки и легенди.

Формат и структура: Съобразени са с изискванията на МОМН за доброто овладяване на четирите езикови компетенции ЧЕТЕНЕ, ПИСАНЕ, СЛУШАНЕ, ГОВОРЕНЕ

Всяка тема съдържа списък за овладяването на необходимата лексика по азбучен ред
лексико- граматични текстове от различен вид- със зададени думи, без думи, с варианти за избор
Текстове за четене с разбиране от разаличен формат- с липсващи части от изречения, с варианти за избиране на правилен отговор, с верен/ грешен или липсващ в текста отговор, за създаване да въпроси или отговори в интервю, с отворени въпроси и други.
Текстове за слушане с разбиране от различен формат
задачи за описание на картини и коментар на асоциограми

Създаване на писмен текст по определена задача – Aufsatz (съчинение), Inhaltsangabe – (резюме), Fortsetzung einer Geschichte (продължение на история)

Въпроси за дискусия по съответната тема

Към всяка учебна част има притурка, която запознава теоретично и практично учениците с писането на резюме (Inhaltsangabe) като нов компонент за 9 клас.

Всяка част има ключ на всички задачи, както и транскрипция на текстовете за слушане с разбиране.

Учебната система има за цел да послужи при подготовката на учениците от 9 клас на профилираните и професионални гимназии, изучаващи интензивно немски език

Учебната система е много подходяща за ученици, подготвящи се за ДЗИ по немски език, при изпита за немска диплома (DSD- Stufenprfung B2-C1), както и при подготовката за изпита Test Daf.

Учебната система Teil I- IV осигурява езикова подготовка по немски език според европейската рамка B1-C1