Теодора - актриса, императрица, куртизанка - Стела Дъфи

Теодора - актриса, императрица, куртизанка
Автор: Стела Дъфи
Обем: 302 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-10-06
Нашата цена: 12.04 лв
 

Книгата не е в наличност
Стела Дъфи е автор на 12 романа, 8 пиеси и над 40 разказа, включително няколко за радио БиБиСи. Романите й са номинирани на два пъти за наградата „Ориндж”. Стела Дъфи е носителка на наградата на Асоциацията на авторите на криминални разкази, а „Стоунуол” на два пъти я обявява за „Писател на годината”. Освен писател, тя е актриса и театрален директор.

Чаровна, обаятелна и противоречива, Теодора Константинополска е актриса и куртизанка, издигнала се до императрица на Рим и светица в Православната църква. Римският историк Прокопий я възхвалява като праведна и свята, но същевременно неговата „Тайна история” разкрива пикантни подробности за актьорската й кариера и я заклеймява като безмилостна и властолюбива жена. Коя е истинската Теодора?
Още преди да навърши петнадесет Теодора е майка и звезда на Хиподрума. И това е само началото. Легенда приживе, но забравена от историците, Теодора е хипнотична и необикновена жена, която бързо усвоява изкуството на оцеляването, за да остави незаличим отпечатък в историята на една от най-могъщите империи в древния свят.

„Дръзко начинание – забавна, вълнуваща, обаятелна книга, която блика от цветове и възторзи като самия Константинопол.”
Файненшъл Таймс