Магията Латинска Америка - Жоржета Пехливанова

Магията Латинска Америка
Автор: Жоржета Пехливанова
Обем: 540 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК ""
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-10-20
Нашата цена: 22.75 лв
 

Книгата не е в наличност
Реших да напиша тази книга за Латинска Америка, защото в България страните от тази част в света или не се познават, или се познават повърхностно. Затова Латинска Америка се подминава като второстепенна дестинация в интересите и в приоритетите на българската външна политика. Далеч съм от пристрастия и политически преценки за събития и личности. Българското общество е достатъчно будно и мъдро, за да си направи само изводи. Постарах се да открехна за българина тежката завеса на трите южноамерикански държави, Венецуела, Колумбия и Еквадор и тяхната преплетена обща история, екзотика, политика, икономика, престъпност и култура.
Исках да покажа също, че в тези страни работят знакови чужди дипломати, чиято ежедневна работа е политическа, икономическа, информационна, консулска и културна дейности.
Материалите са сумирани по документи на: посолството на Република България в Каракас, личен архив, Министерство на външните работи на България, Венецуела, Колумбия и Еквадор, средства за масова информация и сайтове на ЕС, УНАСУР, МЕРКОСУР и ООН.

От автора