Амундсен-Скот: Дуел на Антарктида - Хавиер Качо

Амундсен-Скот: Дуел на Антарктида
Автор: Хавиер Качо
Обем: 322 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-12-02
Нашата цена: 14.62 лв
 

Книгата не е в наличност
Покоряването на Южния полюс е последното голямо предизвикателство пред човека на нашата планета.
Тази книга е най-пълният разказ за една действителна епопея, за една борба със себе си и със стихиите, за един самотен дуел пред очите на целия свят между двама мъже – Амундсен и Скот, предприели преди 100 години най-дългия и най-опасен поход в историята.
Единият щял да се върне, за да спечели, другият – за да загуби; и двамата – за да намерят славата.

Хавиер Качо е учен, чиято изследователска кариера вече четвърт век е свързана с Антарктида. Той е член на първата испанска експедиция до Антарктида 1986-1987 и оттогава е участник в още пет научни експедиции до Ледения континент, като през последните три е ръководител на испанската полярна база «Хуан Карлос I”. Член е на научния комитет за изследвания на Антарктида.
Наред с научната си работа пише рецензии и популярни статии за енциклопедиите на издателство „Салват”, колумнист на боливийския вестник „Ла пренса”. Автор е на книгата „Антарктида: озоновата дупка” и на "Дългият поход към Южния полюс" - за историята на антарктическите експедиции от деветнадесети век. Написал е и няколко книги за детската аудитория -„Мадрид на Дон Хосе”, „Николас – птичката, която не искаше да лети”, „Антарктически истории”, а романът му „Приключенията на Пити на Антарктида” е преведен и на български език.