Предсказанията на Нострадамус - Марио Рийдинг

Предсказанията на Нострадамус
Автор: Марио Рийдинг
Обем: 356 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-12-12
Нашата цена: 13.65 лв
 

Книгата не е в наличност
Тайнственото завещание на великия Нострадамус

Част от пророческите четиристишия на Нострадамус не са открити и до днес. Историческите факти свидетелстват, че той завещава два сандъка на най-голямата си дъщеря с думите, че „никой друг не може да види нещата, които е поставил вътре”. Защо не е публикувал тези четиристишия, какво съдържат и защо е решил да не ги разкрива пред хорските погледи? Негови изследователи и познавачи от години се мъчат да разбулят тайната. Сред тях е и американският писател Адам Сабир, който предполага, че именно те съдържат предсказанията за края на света и третия Антихрист. Млад циганин предлага на Сабир да купи липсващите четиристишия, но американецът смята, че го пращат за зелен хайвер. Скоро циганинът е убит, а Сабир тръгва по следите на тайнствените ръкописи, които от столетия наистина се съхраняват в циганска фамилия. Оттук започва и секващата дъха надпревара в издирването на неизвестните пророчества, в която се включват френската полиция и древно тайно общество. Циганската общност също не бездейства и битката за мистериозното знание за тайните отвъд нашето познание е на живот и смърт.

От първата до последната страница романът „Предсказанията на Нострадамус” е Тур дьо трилър за всички фенове.

Марио Рийдинг е известен английски изследовател на предсказанията на Нострадамус. Публикувал е няколко книги, плод на неговите научни и творчески търсения. Историческият трилър „Предсказанията на Нострадамус” има естественото си продължение в романите „Кодът на маите” и „Третият Антихрист”. Трилогията е издадена в 32 страни, където оглавява класациите и е бестселър.
Рийдинг е роден в Дорсет. Завършва сравнителна литература в университета на Източна Англия, специализира френска и немска литература. Упражнява много странни професии, увлича се по познанието извън нашите разбирания и сериозните му проучвания в тази насока, както и литературната му дарба са отразени в неговите произведения, удостоени с литературни награди.

*********************

Нострадамус действително е завършил само 942 четиристишия от 1000, които трябвало да представят 10 групи от по 100 четиристишия. Оставащите 58 четиристишия са изчезнали и не са открити до ден-днешен. Завещанието, което използвам в тази книга, е истинското последно завещание на Нострадамус (на старофренски с мой превод). Съсредоточавам се най-вече върху момента, че Нострадамус завещава два тайни сандъка на най-голямата си дъщеря Мадлен със завета, че "никой друг не може да види нещата, които той е поставил вътре". Това са исторически факти. Циганските поверия, език, обичаи, имена, привички и митове, описани в книгата, са реални. Само съм смесил обичаите на няколко различни цигански племена за по-лесно развитие на сюжета. До момента няма открити категорични доказателства за съществуването на Корпус Малефикус, но това не означава, че организацията не е някъде там.
Марио Рийдинг