Домът на коприната. Новият роман за Шерлок Холмс - Антъни Хоровиц

Домът на коприната. Новият роман за Шерлок Холмс
Автор: Антъни Хоровиц
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 150х210
Издател: ИК "ProBook"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-12-28
Нашата цена: 12.95 лв
 

Книгата не е в наличност
Антъни Хоровиц, носител на награда BAFTA е избран от фондация „Конан Дойл” – собственост на наследниците на великия писател - да напише нов роман за приключенията на най-известния детектив в света.

Новите приключения на Шерлок Холмс имаха световна премиера на 1.11.11 и за по-малко от 10 дни се изкачиха в челната десетка по продажби на Amazon.

Премиерата на книгата в България от издателство PRO BOOK е по-малко от месец след световната.

Напълно новата история е създадена под зоркия поглед на фондация „Конан Дойл”, която за първи път поставя своя печат за одобрение на нова история за Шерлок Холмс.

Изучавайки дълго време всички оригинални истории и множеството филми за известния детектив, Антъни Хоровиц се потапя напълно в атмосферата и успява да създаде един изцяло нов роман с оригинална история, който напълно отговаря на стила на сър Конан Дойл.

Антъни Хоровиц казва: „Влюбих се в историите за Шерлок Холмс още когато бях на 16 години и оттогава съм ги чел много пъти. Просто не устоях на изкушението да напиша ново приключение на тази икона и целта ми беше да създам първокласна мистерия за съвременните читатели и в същото време да запазя напълно духа на оригинала.”