Златото на Спарта. Приключенията на семейство Фарго - Клайв Къслър и Грант Блекууд

Златото на Спарта. Приключенията на семейство Фарго
Автор: Клайв Къслър и Грант Блекууд
Обем: 464 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "ProBook"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-12-28
Нашата цена: 12.14 лв
 

Книгата не е в наличност
Великият магистър на приключенската фантастика Клайв Къслър в съавторство с талантливия Грант Блекууд написва „Златото на Спарта” – ослепителен трилър, изпълнен с високи залози съспенс и безгранична изобретателност!

Император Наполеон прави потресаващо откритие в ледена пещера на Пенинските Алпи през 1800 г.; потънала немска мини-подводница в река Покомоук, щата Мериленд, в продължение на шестдесет години крие в себе си загадка; царският болт в руската мафия, роденият в Туркменистан украински гангстер-милионер, който се смята за пряк потомък на древния персийски цар Ксеркс Велики (решен на всяка цена да го докаже), също търси „Изгубената изба” на Наполеон!

Съпрузите, Сам и Реми Фарго, се впускат с иманярска страст и умения да разгадаят уникалната карта-система за картографиране, създадена върху етикетите на колекцията от дванадесет бутилки отбрани редки вина!

Богат асортимент от опасности, спиращи дъха гледки, няколко впечатляващи урока по история, решаване на пъзели от загадъчни улики! Неизбежният конфликт между добрите и лошите, пълен с екшън и интриги, изобразен необичайно реалистично, заслужено придава сензационен характер на историята.