Островът на безкрайната любов - Дайна Чавиано

Островът на безкрайната любов
Автор: Дайна Чавиано
Обем: 396 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-01-09
Нашата цена: 12.90 лв
 

Книгата не е в наличност
Дайна Чавиано е родена в Хавана, Куба, където завършва бакалавърска степен по английска филология. Още като студентка печели множество литературни награди и бързо се утвърждава като едно от най-ярките имена в съвременната латиноамериканска литература. Критиците определят стила й като „неповторимо смесване на фантастика със социален реализъм, мистика и деликатна доза еротизъм”, а също така и като „блестящ опит да премахне границите между жанровете”.
През 1991 година се премества в Маями, Флорида, където живее и в момента. За настоящето издание – „Островът на вечната любов”- печели първа награда в конкурса „Florida Book Awards” през 2004 година. Книгата е преведена на 25 езика, което я прави най-превежданото кубинско заглавие.

За да избяга от самотата в Маями, Сесилия търси убежище в един бар, където се запознава с тайнствена възрастна жена. Всяка вечер тя ще се връща в бара, за да чуе от устата на жената три истории, започнали преди повече от век в различни части на света: едно самоубийство в Китай, което отприщва поредица от семейни събития; едно странно проклятие, което преследва някои жени в малко испанско село, и едно момиче, изтръгнато от дома си на африканския бряг и отведено в непознат свят. Перипетиите на тези герои постепенно се свързват във времето, от Куба под испанското господство до наши дни. Предопределената и изгаряща любов от това минало ще придобие възобновена сила в Сесилия, обвързана емоционално със своята родна Хавана, но обсебена също от една загадка, която тя се опитва да реши.
Семейна и историческа сага, с разностранен прочит и наситена с тайнственост атмосфера. Любовта и отвъдното са водещите нишки в роман, в който чувствата могат да надживеят смъртта.

“Приканвам читателите към внимателен прочит на този роман. И не защото е преведен на много езици, а защото е написан на езика на любовта.” Раул Риверо