Императорът с отрязания нос и българския Цезар - Захари Златев

Императорът с отрязания нос и българския Цезар
Автор: Захари Златев
Обем: 528 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Труд"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-01-30
Нашата цена: 13.64 лв
 

Книгата не е в наличност
Тервел е единственият български владетел, за който с пълно право може да се твърди, че е оказал решително влияние върху историята и съдбата на цяла Европа. Нанасяйки тежко поражение на арабите и принуждавайки ги да вдигнат обсадата на Константинопол през 718 година, той ликвидира завинаги техните възможности да завоюват Римската империя и да продължат директно през Балканите настъплението си на запад. Не само историята на България, но и историята на цяла Европа нямаше да бъде същата, ако арабите бяха успели да превземат най-големия град в тогавашния свят.
Юстиниан е най-трагичният владетел в историята на Римската империя. Дълбоко религиозен, той винаги желае да извършва само добри дела, но за съжаление още повече се стреми да отмъщава. Тази ненаситна жажда да наказва всички, за които смята, че са се провинили, е фатална и предопределя съдбата му. Постоянно започва с най-добри намерения, но крайните резултати са ужасни престъпления.
Чинара е фанатична привърженичка на старата българска религия. Изключително горда и независима, тя е принудена да се омъжи за Тервел, за да се изгладят отношенията между двата най-силни рода – Дуло и Вокил. Въпреки съветите на своите близки се влюбва в християнина Тервел, който е също влюбен в нея, но трагични неразбирателства правят брака им кошмарен.

Титаничната борба на тези изключително горди личности за постигане на държавните си цели и за семейно щастие е разказана в тази книга.

Много от приятелите и роднините на Тервел и Юстиниан са герои и на „Сага за Младия Аспарух. Принцът от Разсъмването”. Те са сигурно вече добре познати на много от читателите.