Левиатан се пробужда - Джеймс С. А. Кори

Левиатан се пробужда
Автор: Джеймс С. А. Кори
Обем: 560 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-02-09
Нашата цена: 13.76 лв
 

Книгата не е в наличност
В далечния Пояс правилата са различни и един малък кораб може да промени съдбата на вселената.

Човечеството е колонизирало Слънчевата система – Марс, Луната, астероидния Пояс и отвъд тях, но далечните звезди все още са извън обсега му.

Джим Холдън е старши офицер на леден влекач, кръстосващ между пръстените на Сатурн и миньорските станции на Пояса. Когато той и екипажът му се натъкват на изоставения кораб „Скопули”, те се докосват до тайна, за чието съществуване никога не са подозирали. Тайна, за която други са готови да убиват – при това да убиват в мащаби, които Джим и екипажът му не биха могли да си представят. Слънчевата система е на път да пламне във война, ако Джим и хората му не открият своевременно кой и защо е изоставил кораба.

Детектив Милър търси едно момиче. Едно-единствено момиче в система, обитавана от милиарди, но родителите й имат пари, а парите са сила. И когато следите го отвеждат при „Скопули” и симпатизиращия на бунтовниците Холдън, той осъзнава, че това момиче може да се окаже ключът към всичко.

Холдън и Милър трябва да прекосят опасната гранична ивица между земното правителство, революционерите от външните планети и тайните корпорации, и изглежда, че шансовете не са на тяхна страна. Но в далечния Пояс правилата са различни и един малък кораб може да промени съдбата на вселената.