Атлас със задачи и упражнения по човекът и природата за 3. клас - Стефан Манев, Ива Лазарова, Калина Връблянска

Атлас със задачи и упражнения по човекът и природата за 3. клас
Автор: Стефан Манев, Ива Лазарова, Калина Връблянска
Обем: 68 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-02-22
Нашата цена: 5.37 лв
 

За първи път на нашия книжен пазар се появява Атлас по човекът и природата за 3. клас с толкова богат илюстративен материал.

Цветно, интересно и нагледно атласът следва учебното съдържание по човекът и природата в 3. клас. Чрез илюстрации са показани различните обекти от живата и неживата природа и връзките между тях. Със схеми и картини са обяснени процесите при организмите, включително и при човека.

Природата е представена в неповторимата си красота и многообразие, като се акцентира на връзката на човека с нея. Човекът я използва и й влияе, за съжаление понякога отрицателно. Затова в атласа е показано как не бива да се отнасяме към природата и как да я ценим и пазим.

С картини и схеми са представени и различни процеси и органи при човека. Отделено е внимание на здравословния начин на живот.

В атласа е включен малко текст. Предлагаме по-лесен начин за усвояване на материала, предвиден в програмата - чрез илюстрации, рисунки и схеми.

Четвъртокласниците може да проверят знанията си, като отговорят на въпросите на Поли и Емил и решат задачите в текста. В края на книгата са поместени отговорите.