Казуси по криминалистика и по съдебни експертизи - Людмил Георгиев

Казуси по криминалистика и по съдебни експертизи
Автор: Людмил Георгиев
Обем: 236 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Фенея"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-03-08
Нашата цена: 11.65 лв
 

Книгата не е в наличност
Настоящият сборник съдържа 83 казуса, свързани с разследването на смъртни случаи, грабежи, кражби, изнасилвания, телесни повреди, взривявания, хулигански прояви, пътнотранспортни произшествия, пожари и палежи, подправки на документи, измами, разпространение на наркотични вещества, трудови злополуки, сводничество. Казусите успешно могат да се ползват при провеждането на практически занятия, семинари или да послужат за разработването на курсови задачи.
Всеки един от казусите е подготвен въз основа на реален случай от практиката. Към тях са зададени различни по вид и брой въпроси свързани със спецификата на разследването, на които обучаемите следва да отговорят. В тази насока за но улеснение в сборника са предложени и шест различни приложения - примерни варианти на отговори на някои от поставените в казусите въпроси, необходими действия за запазване на местопроизшествието, възможни опасности за екипите, извършващи огледи на местопроизшествия или претърсвания, недостатъците и грешките, допускани от тях, а също и способите и действията за идентифициране на труп с неустановена самоличност, както и въпросите, които могат да бъдат решавани при изследването на следи и веществени доказателства.
Сборникът е предназначен за студентите от юридическите факултети, курсантите от Академията на МВР, разследващите и оперативноиздирвателните органи, практикуващите юристи, както и всички други, които проявяват интерес в областта на криминалистиката и съдебните експертизи.

Проф. д-р Евгения Коцева