Национално външно оценяване и прием след 7. клас. Математика 2. Нов формат на изпита 2012 - Здравка Паскалева; Мая Алашка; Райна Алашка

Национално външно оценяване и прием след 7. клас. Математика 2. Нов формат на изпита 2012
Автор: Здравка Паскалева; Мая Алашка; Райна Алашка
Обем: 128 стр.
Формат в мм.: 200х260
Издател: ИК "Архимед"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-03-22
Нашата цена: 7.28 лв
 

Книгата не е в наличност
Първият модул на темата за национално външно оценяване по математика след 7 клас се състои от 16 задачи с избираем отговор и 4 задачи със свободен отговор. Максималният брой точки на теста е 65. Времето за работа е 60 минути.

Вторият модул, който осигурява прием след 7 клас съдържа 4 задачи. Първите 2 са с кратък отговор по формата на Програмата за международно оценяване на учениците /PISA/, разработена от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в края на ХХ век като периодично международно стандартизирано оценяване на 15-годишните ученици. PISA е ориентирана към бъдещето, към способността на учениците да използват познанията и уменията си в условията на житейски ситуации. PISA измерва компетентности, които се приемат като особено важни за самостоятелната обществена реализация и успешната адаптация на младия човек към променящата се реалност. При тези задачи от учениците се изисква да напишат кратки отговори: числови, символни или словесни. Вторите 2 задачи са със свободен отговор, като се изиска пълно писмено и аргументирано решение. Максималният брой точки е 35 минути. Времето за работа е 90 минути.