Отровителката на Борджиите - Сара Пул

Отровителката на Борджиите
Автор: Сара Пул
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст/Enthusiast"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-06-29
Нашата цена: 14.24 лв
 

Книгата не е в наличност
Преди Тюдорите на световната сцена доминират Борджиите. По-страстни. По-опасни. По-смъртоносни.

През лятото на 1492 година във Вечния град, Рим, набира сили невъобразимо зло. Бруталното убийство на един алхимик бележи началото на отчаяна надпревара с времето за разбулване на заговора, заплашващ да угаси светлината на Ренесанса и да запрати Европа обратно в мрака на Средновековието.
Решена да отмъсти за смъртта на баща си, Франческа Джордано нарушава всички норми, за да си спечели мястото на отровителка в дома на кардинал Родриго Борджия, глава на най-опасното и прочуто с най-лоша слава семейство в Италия. Тя става довереница на Лукреция Борджия и любовница на Чезаре Борджия. Проправяйки си път през паяжина от предателство и измами, Франческа преследва убиеца на баща си от дълбините на еврейското гето в Рим до висините на самия Ватикан. И така подготвя сцената за последната конфронтация с древни сили, които ще се опитат да използват най-тъмните й желания, за да постигнат собствените си катастрофални цели.

Приковаващ вниманието исторически трилър… Блестящият дебютен роман на Сара Пул е надпревара между доброто и злото, която ще ви накара да очаквате със затаен дъх това, което със сигурност е началото на поредица.
Сандра Уърт, автор на бестселъра Кралската дъщеря

Петстотин години преди „Семейство Сопрано” и техните наемни убийци на сцената са Борджиите и техните отровители… Героинята Франческа може и да е майстор на отравянето, но за мен Сара Пул е новата кралица на историческия съспенс.
Робин Максуел, автор на отличената с награда книга Тайният дневник на Ан Болейн