Хитлер и тайните общества - Филип Валод

Хитлер и тайните общества
Автор: Филип Валод
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Фама"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-07-05
Нашата цена: 12.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Как Адолф Шикългрубер, младежът, провалил се на всички изпити, войникът, недостигнал чин, по-висок от ефрейтор, успява да се превърне във Фюрера, обожаван от 60-милионен народ? Кой всъщност е сътворил Хитлер?

Отговорът поне отчасти се съдържа във връзките му с различни окултни общества.Скато млад художник във Виена той става член на Ордена на Новия храам, а след Първата световна война се присъединява към Обществото "Туле", в чиято доктрина се преплитат идеите на тамплиерите, илюминатите, тевтонците и розенкройцерите, на Поклонниците на Слънцето, на Обществото "Златната зора", на Обществото "Врил", на античната Атлантида и мита за Крайния север и чистата раса, а целта му е да добие власт над света чрез познанието на големите тайни в историята.

И макар че след като става канцлер на Третия райх, Хитглер се избавя от по-раншните си наставници начело с Дитрих Екарт, и дори през 1937 г. забранява тайните общества, той все пак продължава да се допитва до астролози и магове,чиито предсказания влияят на политическите му решения.

Как Хитлер започва да мисли, да въплъщава Върховното същество, избрано да прочисти човечеството и да го поведе по бляскавия път, озарен от светлината на арийската раса?

Това се опитва да обясни тази книга.