Кулата на смъртта. Дневниците на сър Роджър Шалот за някои зловещи заговори и ужасни убийства по времето на крал Хенри VIII - Пол Дохърти

Кулата на смъртта. Дневниците на сър Роджър Шалот за някои зловещи заговори и ужасни убийства по времето на крал Хенри VIII
Автор: Пол Дохърти
Обем: 296 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-07-25
Нашата цена: 12.28 лв
 

През лятото на 1523 година потна треска покосява жителите на Лондон. В страха си от зараза крал Хенри VІІІ напуска столицата и се отдава на лов и любов, а кардинал Улзи управлява страната.

Крал Хенри VІІІ изпада в ярост и ужас, когато започва да получава писма, подписани от Едуард V, момчето-крал, изчезнало заедно с брат си при загадъчни обстоятелства от Тауър. Тяхното изчезване остава обгърнато в тайна. Затова кардиналът се заема със задачата да разбере кой си позволява да ползва името на един мъртъв крал и как злодеят се е добрал до личния печат на същия този крал. Положението се усложнява, когато незнаен убиец започва да изтребва един по един палачите от Тауър.

Кардинал Улзи моли за помощ племенника си Бенджамин Даунби и вечния му спътник Роджър Шалот да открият изнудвача и да разкрият най-сетне съдбата на принцовете от кулата, и да разобличат убиеца, успял да всее ужас у страховитите палачи. Заплахите на краля също подтикват Бенджамин и Роджър да преследват отчаяно убиеца край бедняшки коптори и сред великолепието на кралските дворци.

Пол Дохърти е английски писател, автор на многобройни криминални романи с исторически сюжет. Той се отличава с изключително висока продуктивност. Историческите и криминални поредици, на които е създател, му носят големи успехи.