Главните букви 5-6 г. Поредица Вече знам 1 -

Главните букви 5-6 г. Поредица Вече знам 1
Автор:
Обем: 80 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Егмонт България"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-08-02
Нашата цена: 7.27 лв
 

Книгата не е в наличност
Като начало на поредицата „Вече знам“ книгата „Главните букви“ ще запознае детето ви с буквите от българската азбука и ще го подготви за двата най-важни етапа в началното образование – писане и четене. В тази книга ще намерите степенувани по трудност занимания, чрез които то ще усвои ключови за успеха в училище умения. Поредица от графични упражнения, занимателни задачи, лепенки и игри с любими герои ще го научат как уверено да назовава и пише главните букви в българската азбука.

Защо е важно разпознаването на буквите? Проучванията показват, че познаването на елементите и уникалните форми на буквите (като вертикални, хоризонтални и наклонени линии или извивки) улеснява научаването на азбуката при малките деца. В тази книга буквите са представени и групирани по своите графични елементи. Докато борави с познати признаци, детето лесно ще се научи да разпознава буквите, а след това и да ги пише. Това издание залага повече на детската асоциативност, отколкото на нуждата да се учи азбучната последователност или да се учат буквите според фонетичните особености на техните звуци.

Заниманията от книгата „Главните букви“ ще подготвят детето за следващия етап в научаването на азбуката – разпознаването на малките букви. Правете заедно упражненията и занимателните задачи. За детето в този ранен процес на прописване вашето присъствие е от изключителна важност. А книгите от поредицата „Вече знам“ помагат на вас като родители да го подготвите за първите стъпки в училище.