Формите 5-6 г. Поредица Вече знам 4 -

Формите 5-6 г. Поредица Вече знам 4
Автор:
Обем: 80 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Егмонт България"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-08-02
Нашата цена: 7.27 лв
 

Книгата не е в наличност
Книгата „Формите“ е чудесен начин да въведете детето си в езика на математиката и да го запознаете с основни понятия, които ще му служат през по-нататъшното обучение. Страниците на това издание са изпълнени с най-различни геометрични фигури от работилницата на майстор Мани и предлагат забавни начини за възприемане на света наоколо. Разнообразието от упражнения за разпознаване на позиции, форми и образци, както и интерактивните лепенки ще заздравят математическите и логични умения на детето.

Да се познават основните фигури от най-ранна детска възраст, е много важно. Различните характеристики и уникалността на формите подготвя децата за справяне с по-сложни математически понятия от геометрията и алгебрата. Докато малките учат, се засилва наблюдателността им. С формите те запаметяват специфичното за ъглите, страните и правите линии. Докато наблюдават образци, от друга страна, те се научават да откриват бързо прилики и разлики, както и да създават собствени модели.

Заедно с „Числата до 10“ тази книга от поредицата „Вече знам“ подготвя децата за следващия етап от обучението им по математика – решаването на задачи. Помагайки на детето си да се справи с упражненията тук, вие му помагате да наблюдава света наоколо и да открива връзките между нещата.