Събиране и изваждане 7-8 г. Поредица Вече знам 11 -

Събиране и изваждане 7-8 г. Поредица Вече знам 11
Автор:
Обем: 80 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Егмонт България"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-08-02
Нашата цена: 7.27 лв
 

Книгата не е в наличност
Книгата „Събиране и изваждане” предлага както да се затвърдят уменията на детето да събира числа до 15, така и да премине стъпка по-напред – със събиране и изваждане до 20. Героите от „Играта на играчките” ще направят решаването на задачи забавно предизвикателство. Интерактивните лепенки, игрите и упражненията за време ще помогнат на детето ви да подобри бързината и точността си при събиране и изваждане.

Колкото по-бързо и автоматично започне да смята детето ви, толкова по-добре ще се справя и със следващите математически действия, които ще учи в училище. Постоянството при работата с числа винаги дава резултат – възможностите на детето за смятане наум и преценяване стават по-добри. В тази книга се акцентира на някои основни подходи при събирането и изваждането, които значително улесняват детето – например решаването на огледални задачи (като 3 +5 и 5 + 3) или играта с три числа ( 1 + 2 = 3, 3 – 1 = 2, 3 – 2 = 1). Когато детето ви разбере как всъщност „работят” числата, то уверено ще подходи и към останалите математически действия – умножение, деление, сравняване на групи числа.

Тази книга съдържа много упражнения, чрез които детето ви ще запомни основни задачи със събиране и изваждане до 20 и няма да му се налага да брои. Редовните упражнения сега ще го подготвят за по-сложните сметки по-нататък. Помагайте му в заниманията и напомняйте, че математиката и задачите присъстват много често в ежедневието ни и колкото по-добре се справя отрано с тях, толкова по-пораснал ще се чувства.