Цялостна подготовка по български език и литература за национално външно оценяване и кандидатстване след 7. клас (20 тeста по модела на МОМН, аргументативни текстове, преразказ – напътствия и задачи) - Пламен тотев, Миглена Севдалинова

Цялостна подготовка по български език и литература за национално външно оценяване и кандидатстване след 7. клас (20 тeста по модела на МОМН, аргументативни текстове, преразказ – напътствия и задачи)
Автор: Пламен тотев, Миглена Севдалинова
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-08-27
Нашата цена: 7.27 лв
 

Книгата не е в наличност
Целта на помагалото е комплексно да подготви учениците при усвояването на учебния материал, за да се справят успешно с изпита за външно оценяване. Включени са 20 теста, разработени по новия модел, зададен от МОМН – с по 25 въпроса. За разлика от останалите помагала в това тестовете са направени така, че да се решават през учебната година съобразно взимането на учебния материал. Има и ключ с верните отговори и допълнителни разяснения по въпросите с отворен отговор. Ясно, кратко и достъпно са поднесени необходимите знания, свързани с анализа на всички изучавани литературни произведения. Това ще помогне на учениците както да решават правилно тестовите задачи, така и да създават собствени текстове, разсъждавайки върху темите, героите и проблемите в произведенията (с това е свързан и последният въпрос от изпитния тест). С конкретни примери, кратко и ясно е обяснено как се пишат различните видове преразказ, като акцент е поставен върху трансформиращия тип преразказ с дидактическа задача, който представлява вторият модул от кандидатгимназиалния изпит.