Разпознаване на фалшиви и подправени документи (съдържа цветни фотографии, графики и специално приложение за българските документи) - Йооп Холехи

Разпознаване на фалшиви и подправени документи (съдържа цветни фотографии, графики и специално приложение за българските документи)
Автор: Йооп Холехи
Обем: 270 стр.
Формат в мм.: 150х220
Издател: ИК "Atea Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-11-12
Нашата цена: 21.91 лв
 

Книгата не е в наличност
Настоящата книга е първата по рода си, публикувана у нас. В нея, от една страна, са систематизирани видовете фалшиви и подправени документи за самоличност, а от друга - всички съвременни защити в тях, включително и тези в банкнотите и ценните книжа.

Като основни документи с вградени защити са разгледани:

- различните видове лични карти;
- паспорти и свидетелства за правоуправление на МПС;
- визи и разрешителни за пребиваване;

В книгата е обърнато подробно внимание на:

- защити в хартията на документите;
- защити в печатните технологии;
- печат със специални мастила;
- защити на лични данни и снимкови изображения;
- защити в банкноти
- защитни ламинати и подвързии.

Разгледани са начините за разпознаване на фалшиви банкноти и съвременните технически средства, необходими за пълноценната проверка на документите на различните нива на контрол (от улицата до специализираната лаборатория), както и практическите подходи за осъществяването им.

Авторът е действащ полицейски служител с дългогодишен стаж в областта на разпознаването и изследването на фалшиви и подправени документи от цял свят. До момента книгата му е издадена в Холандия и във Великобритания и е настолно четиво за хиляди униформени и цивилни служители не само в Европа. Йооп Холехи е организатор и реализатор на поредица европейски програми за обучение по линия на международното полицейско сътрудничество в областта на документния контрол.
Към българското издание има и допълнително приложение, относимо към нашите документи за самоличност. Така се превръща в ценно помагало за всички държавни служители от МВР, чиито функции налагат задълбо- ченото познаване на защитните реквизити в документите – полицейски служители от охранителна полиция, адресни служби и КАТ, гранични полицаи, експерти-криминалисти, разследващи полицаи, инспектори от криминалната и икономическа полиция и др.

Книгата безспорно е полезна и за нотариусите, служителите от банкови и други финансови структури и институции, чиято дейност налага работа с ценни книжа, както и за работещите в областта на частната охранителна дейност, чиито задължения включват осъществяването на пропускателен режим и свързаните с това проверки на документи за самоличност. Може пълноценно да се ползва при обучението на курсантите от Академията на МВР,на студентите от юридическите, икономически и други специалности, налагащи познания в тази област, както и за всички, които искат да се предпазят от фалшификации.