Розовият слон, за който не бива да мислим - Димитър Божанов

Розовият слон, за който не бива да мислим
Автор: Димитър Божанов
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-11-30
Нашата цена: 12.96 лв
 

Книгата не е в наличност
Каквото и да правите, през следващите трийсет секунди недейте да мислите за розовия слон! Не се получава, нали? Колкото повече повтаряме нещото, за което не бива да мислим, толкова повече мислим за него. Това е един класически пример, който илюстрира начина, по който работи нашият мозък. Той не чува „НЕ”-то. Отрицанието се превръща в утвърждение и вниманието ни мигновено се фокусира върху това, което желаем да избегнем. А накъдето е насочено вниманието, натам тече и енергията ни.

Мизансценът на това интелектуално преживяване по практическа духовност са десетте Божии заповеди. Повечето от тях парадоксално са формулирани като отрицания, което по правилото на розовия слон е нож с две остриета. Затова авторът предлага да преформулираме за момент тези предписания от Стария завет в позитивни утвърждения и да поразсъждаваме над същинския градивен смисъл, кодиран в тях.

По този начин можем да програмираме поведението си и да влияем и на поведението на другите. По този начин ни въздействат медиите, обичайните ни разговори, дори уличните билбордове. Това е една непрестанна манипулация, на която несъзнателно и безкритично се подчиняваме.

„Розовият слон” е третата част от поредицата езотерични изследвания на Димитър Божанов. Първите две книги – „Кафе за събуждане” и „Епохата на безсмъртието”, провокираха рекорден читателски интерес. В ръцете си държите третото парче от мозайката, което официално превръща поредицата в трилогия. Това са три смели крачки по пътя към нашето духовно и личностно пробуждане.

Поканете розовия слон в дома си, за да ви разкрие всичките си тайни!