Държавата - това съм аз! Социологически портрет на Бойко Борисов - Проф. Кръстьо Петков

Държавата - това съм аз! Социологически портрет на Бойко Борисов
Автор: Проф. Кръстьо Петков
Обем: 356 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Бест Ту Би"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-12-05
Нашата цена: 14.56 лв
 

За първи път вместо жълти сензации читателите получават сериозен анализ

Проф. Кръстьо Петков изненада книжния пазар с нова книга за премиера Бойко Борисов. За първи път обаче българският читател ще държи в ръцете си сериозно изследване, правещо социологически анализ на една от най-интересните и противоречиви личности в годините на прехода. За разлика от досега излизалите книги за Борисов, които са предимно жълти, с клюкарско съдържание и сензациионни истории, „Държавата това съм аз“ дава достоверен отговор на много важни проблеми и теми, които умишлено са премълчавани от политическата класа.

Идеята да направя социологически портрет на Бойко Борисов възникна преди повече от две години. Дотогава нямах намерение пространно да се занимавам с личността на действащия премиер, бях вече публикувал няколко есета за него. С тях исках да предложа на читателите оценки за първите му стъпки начело на изпълнителната власт. Правеше ги една изгряваща политическа звезда, с нестандартен/ хибриден бек граунд: пожарникар, бодигард на две бивши величия (Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски), топ-полицай, кмет на София, обяснява професорът.

Книгата е предназначена за интелигентните читатели, които под наметалото на социологията ще открият за себе си анализ, базиран на факти и думи, изречени от Бойко Борисов, на лични срещи и впечатления на автора.
Политикът в действие е във фокуса на "Държавата - това съм аз!" Дали по време на заседание на правителството, дали на срещи с хората, дали пред партийния актив или в кабинета - едва ли има значение. Безценни за читателите с тънко чувство за хумор и проницателност са прецизно подбраните словесни излияния на премиера, записани в силната обществена памет.
Откровен и етичен диалог с любопитните читатели - така определя проф. Кръстьо Петков книгата си. Написана за човек, роден от предградията, издигнал се от "низините". "И, както често се случва в историята, изправен пред заплахата от преждевременен провал."